V OBJEMU ŽIVLJENJA, Nina Osenar Kontrec

29,99 z DDV

Ganljiva, navdihujoča, resnična zgodba o ljubezni, ki se odvija v dveh razsežnostih. Na eni strani opisuje čarobne trenutke z Nininim izjemnim možem in srčni klic po materinstvu. Na drugi strani pa se v ospredje postavi njena nepopustljiva volja do življenja, kljub hudi bolezni, ki jo je za pet let prikovala na posteljo.

Knjiga prinaša tudi znanstveno raziskovalni del, ki podrobno opisuje Sindrom kronične utrujenosti. V njenih straneh boste našli navdihujoče sporočilo vere v življenje

  • Globoko intimna zgodba ljubezni, spremlja avtorico na čarobnem popotovanju do materinstva s čustveno in duševno izpolnitvijo.
  • Prepletajo se močna volja, upanje in nepremagljiva življenjska energija, pri čemer nas navdihuje ljubezen, ki nikoli ne izgine.
  • Vztrajnost in notranja moč, ki nas vodi skozi najtemnejše trenutke, na poti zdravljenja in nam daje vero v lepoto vsakega dne.

 

Pet let bolečine je prineslo veliko trenutkov, ko bi Nina lahko opravičljivo dvignila roke. Lahko smo le hvaležni, da je ta kresnica v jantarju tako močno sijala. Tako zelo želela živeti. In se v vsem tem času tako veliko naučila. V objemu življenja namreč ni le resnična zgodba o ljubezni, temveč študija sindroma kronične utrujenosti z mialgičnim encefalitisom. Je pričevanje o boju s strokovnjaki, ki so ji vseskozi vsiljevali diagnoze, o katerih je globoko v svojem životu vedela, da niso prave. In ko je prvič popustila in se vedcem predala, je plačala visoko ceno.

Težko je skozi vrstice, ki opisujejo njeno zlomljeno srce. Težko se je soočiti s prizori razčlovečenja v imenu pomoči, ko »jaz vem, kaj je dobro zate«. Obenem pa je Nina vseskozi ostajala samoniklo bitje. Bitje, ki tudi trpi. Postajati senca sebe, biti »zgolj« spomin, a hkrati vedeti, da bližnjih ne vodi zlo, temveč neskončen obup, občutek nemoči, vse to ji je pomagalo preživeti. Saj ne prej, ne vmes in ne zdaj sveta ne vidi kot nekaj, kar ti samo po sebi pripada. Drug drugemu nismo dolžni ničesar, a hkrati vse. Kdo bi razumel to dvojnost?

Na zalogi

Šifra: 201489 Kategoriji: ,