ŽIVALSKI MLADIČKI, ZBIRKA IGRIVE KARTONKE

9,90 z DDV

S pomočjo preprostih premičnih vstavkov odkrij simpatične živalske mladičke. Na koncu se pozabavaj še z ugibanjem, kaj se skriva pod zavihki! Čudovite in barvite ilustracije. Vsaka stran zaživi s pomočjo enega od premičnih vstavkov.

Kartonka, 19.6 x 19 cm, 10 strani.

RECENZIJA IZ REVIJE ‘MOJ MALČEK’:

Ljubka kartonka, ravno prav velika za otroške ročice, pripoveduje osnovne podatke o živalih in njihovih mladičkih. Na primer, prikazuje kravo in njenega telička, ki se paseta na zelenem travniku, v ozadju pa je hlev, njun dom. Ilustracija predstavi besede, povezane z živaljo – seno, travnik, hlev, mleko, vedro, travniško cvetje. Izbrane besede so sugestija odraslemu, o čem govoriti, toda možnosti za pogovor ob ilustracijah je še veliko več. Na primer, da je travnik zelen, hlev rdeč, teliček pa bel s črnimi pikami. Na sosednji strani je teliček sam. A če otrok premakne papirnati drsnik, se zgodi nekaj čudežnega – teliček dobi črne lise in pike.

Na naslednji straneh po enakem vzorcu otrok lahko premika medvedeka, da pleza gor in dol po deblu, »začara« da kačji mladiček zrase v veliko kačo in odpre vrata hleva, kjer zagleda žrebička. Kartonko s premičnimi vstavki in zavihki, ki malčke vabijo v igrivo odkrivanje užitka prebiranja knjig, odlikujejo izjemno prikupne ilustracije Julije Mercier.

(Predstavitev: Maja Črepinšek)

Ni na zalogi

Šifra: 201263 Kategoriji: ,