VELIKO ALI MAJHNO? KARTONKA

8,95 z DDV

Se ti zdi, da je hiša velika ali majhna? Je žoga čista ali umazana? Ločiš med novim in starim? Prepoznaj nasprotja, s katerimi se srečuješ vsak dan.

Na vsaki strani te čaka presenečenje – z obračanjem strani se s pomočjo izrezov ena slika spretno spremeni v drugo. Živahne ilustracije hitro pritegnejo pozornost najmlajših, hkrati pa jim puščajo dovolj prostora za lastno domišljijo.

Kartonka, 16 x 16 cm, 12 strani.

RECENZIJA IZ REVIJE MOJ MALČEK:
Kartonka, ki malčke uči prvih besed, predstavlja koncept nasprotij. Izbrana so osnovna nasprotja, ki jih malčki poznajo iz lastnega doživljajskega sveta, na primer veliko – majhno, dol – gor, visoko – nizko… Med osnovna nasprotja pa so primešana tudi malčkom teže doumljiva nasprotja, kot so staro – novo, dan – noč, daleč – blizu. Mešan izbor omogoča staršem, da se prilagodijo malčkovi razvojni stopnji in zmožnosti razumevanja težavnejših konceptov.

Nasprotja prikazujejo prikupne, pisane ilustracije. Vabijo k pogovoru in pripovedovanju, ki ni nujno povezano z nasprotji, saj ilustracije nudijo izhodišče tudi za druge teme. Na primer ugibanje, kdo živi v visoki stolpnici in kdo v nizki hišici. Kartonko si otrok lahko tudi samo ogleduje, se z njo igra, z njo rokuje, tipa izbočene dele strani, vtika prstke v luknje v straneh, pogleduje skozi okenca, opazuje, kako se pri odpiranju strani ilustracije spreminjajo, na primer iz ognja v sonce…, pri tem pa razvija ročne spretnosti in domišljijo. Lenka Chytilová in ilustratorka Veronika Zacharovásta sta ustvarili prikupno kartonko z zaobljenimi robovi. (Maja Črepinšek)

Na zalogi

Šifra: 202242 Kategoriji: ,