KDO IMA RAD ZMAJA? SLIKANICA ZA OTROKE

19,90 z DDV

Za Zmaja je danes najljubši dan v letu – v kraljestvu spet poteka Festival prijateljstva. A kaj, ko so vsi preveč zasedeni, da bi šli z njim. Zmaj je žalosten in čisto sam.

Nam ga lahko pomagaš razvedriti? Pokimaj z glavo in dvakrat pomižikni, če mu želiš pokazati malce ljubezni.

Trda vezava, 25 x 25 cm, 32 strani.

RECENZIJA IZ REVIJE MOJ MALČEK:

Zmaj se vse leto veseli vsakoletnega praznovanja festivala prijateljstva. To je eden najbolj veselih, prisrčnih in razburljivih dogodkov v letu, ko cel dan preživiš s svojimi najdražjimi. Skupaj se sprehajaš po tržnicah, prisluhneš veselim glasbenikom, ogledaš si viteške igre in dvorne norčke, ki žonglirajo. In na ta dan grajski kuharji pripravijo najboljšo, najslastnejšo hrano. Toda letos… ojej… letos so vsi zmajevi prijatelji strašno zasedeni. Vsi nekam hitijo in zdi se, da se bodo vsi dobro zabavali. Le za zmaja nihče nima časa. Ali so ga zapustili vsi prijatelji, ali ga nihče nima več rad?

Rdeči zmaj je razočaran in žalosten. Še dobro, da mu mali bralec nameni nekaj prijaznih in spodbudnih besed, ki bodo zmaju slab dan prečarale v lepšega. Ampak kako naj razveseli žalostnega zmaja? Kaj naj stori, kaj naj mu pove? Slikanica Biance Schulze z zelo prikupnimi ilustracijami Samare Hardy otroke uči empatije ter izražanja in izkazovanja prijateljstva. Nazorno pove, katere besede bodo zmaja potolažile, da ga je treba pobožati in spraviti v smeh, z njim zapeti in zaplesati; lahko pa tudi zatopotati z nogami po tleh. Za otroka je koristno, da se nauči formule za boljše počutje, da bo znal pomagati sebi, pa tudi drugim do boljšega počutja. Toplo priporočam celotno zbirko o prikupnem rdečem zmaju! (Maja Črepinšek)

Na zalogi

Šifra: 202235 Kategoriji: ,