KUHARSTVO – RECEPTI, OSNOVE V GOSTINSTVU, UČBENIK

20,65 z DDV

Učbenik sistematično obravnava vse vsebine, ki jih potrebuje bodoči kuhar. Kratkemu pregledu zgodovine kuharstva sledi poglavje o prostorih, opremljenosti in inventarju profesionalne kuhinje ter higienskih in varnostnih predpisih. Opisana so živila po skupinah, njihova uporabnost v kulinariki in mesto v prehranski piramidi. Predstavljene so dišavnice, začimbe in dodatki. Opisani tehnološki postopki so uvod v osrednji del učbenika, kjer so opisane jedi po skupinah. Navodila pomagajo pri sestavljanju jedilnikov, načrtovanju rednih in izrednih obrokov. Teoretični del učbenika zaključujejo poglavja o kulinariki po svetu, slovenskih narodnih jedeh, dietiki, varovalni in alternativni prehrani.

Jezik: slovenski
Leto izida: 2008
Število strani: 566
ISBN/EAN: 9788634141986
Mere izdelka vxš: 23,5 x 16,5
Datum Izida: 24.07.2008
Založba: DZS, d.d.
Avtor: J Zalar, J Vrandečič

Na zalogi

Šifra: 076016 Kategoriji: ,